Konfirmander

Konfirmation

I Ørre-Sinding sogn er der konfirmation søndag efter Bededag.

De kommende år er det følgende datoer:

2023: 7. maj

2024: 28. april

2025: 18. maj

I Ørre-Sinding sogn kan konfirmanderne / familierne frit kan vælge om de vil konfirmeres i Ørre Kirke eller i Sinding Kirke. De fleste år er der konfirmation i begge kirker. Da er tidspunkterne kl. 9.00 og 11.00 - på skift i de to kirker.

Fotografering af alle konfirmander til det fælles konfirmationsfoto finder sted efter den første gudstjeneste, hvor alle konfirmander så møder op.

Konfirmandundervisning

Indskrivning 

Der er to muligheder for konfirmations-sted.

  • Man kan blive konfirmeret i det sogn, hvor man bor.
  • Man kan blive konfirmeret i det sogn, man har en særlig tilknytning til, f.eks. det sogn, hvor man går i skolen.

For at blive konfirmeret skal man have deltaget i konfirmationsforberedelse. Det er timer i kirken og deltagelse i gudstjenester.

Elever på Sinding Skole får infobrev om indskrivning til konfirmationsforberedelse. Det sker i maj / juni måned i 6. klasse. Indskrivningen finder sted før sommerferien ved møde i kirkehuset for konfirmander og forældre.

Familier i sognet, hvis unge mennesker går i skole andre steder, skal være opmærksom på selv at søge info om konfirmandindskrivning, hvis der ønskes konfirmation i Ørre-Sinding sogn. Kontakt undertegnede om det.

Konfirmandvelkomst

Selve konfirmationsforberedelsen begynder med konfirmandvelkomst, hvor vi mødes til gudstjeneste. Formanden for menighedsrådet overrækker en bibel til hver konfirmand. Efter gudstjenesten er der kaffe, te, juice, rundstykker osv.

Og så er vi klar til at gå i gang.

 

Konfirmationen

En betydningsfuld dag med sommerfugle i maven og store ord

Nogle siger lidt nedsættende, at unge mennesker kun bliver konfirmeret for at få fest og gaver. Siger man sådan, da tror man for småt om de unge mennesker. Jeg oplever noget andet. Jeg oplever, at unge mennesker kommer med interesse og nysgerrighed for tro og alt det med Gud.

At være konfirmand er at være med i et fællesskab, hvor der er plads til at tænke, tale og arbejde med de store spørgsmål. Der stilles ikke krav om at tro på en bestemt måde; her er plads til at overveje og stille spørgsmål - og blive lidt klogere på det hele.

Selve konfirmationen er en stor fest. Konfirmanderne siger JA til deres dåb. Nogle siger JA, fordi de tror på Gud; nogle siger JA, fordi de gerne vil tro lidt mere på Gud; nogle siger JA, fordi de gerne vil have Gud med i deres liv, som beskytter og vejleder. Alle siger de ja tak til gaver og en skøn festdag med familien.